måndag 22 september 2008

Gulaschgryta

Gulasch är en favorit som jag gör allt för sällan! Jag hittade en variant på det i senaste medlemstidningen från COOP som vi testade idag. Det blev lyckat, framför allt så gillade 2½-åringen det! Hon käkade 3 rätt så rejäla portioner! Recept efter viss modifikation efter vad som fanns hemma och vad vi äter följer nedan!

Gulaschgryta
500 g nötfärs
8 potatisar
3 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
6 dl vatten
2 rågade krm spiskummin
2 tsk mejram
1 lagerblad
2 dl ajvar relish
salt 
peppar

Fräs färsen smaksatt med spiskumminet och den grovhackad lök. 
Skala och skär bitar av rotfrukterna och lägg i en gryta tillsammans med vatten, ajvar, lagerblad och mejram.
Ta över färs och lök till grytan.
Låt koka 15-20 minuter, smaka av med salt och peppar.

Jag serverade med matlagningsyoghurt och hembakt baguette.



2 kommentarer:

Jessica sa...

hallåååå, det händer inget här. äter ni inte längre? :P

yllet sa...

jo men vi äter..! Bara att jag glömmer skriva om det här!