måndag 15 september 2008

Fläskfilégryta med fullkornsris

nej, fullkornscous cous blev det ju!
Förra veckan skulle jag laga något med fläskfilé, jag rotade runt i skafferi och kyl och det skulle nog kunna gå att få till något gott av detta.
Jag skivade 500g fläskfilé och fräste på detta. Vi hade några färska champinjoner som fick steka en stund tillsammans med lite sharlottenlök och sedan fick detta puttra tillsammans med köttet i lite cremé fraiche som jag kryddade med färsk rosmarin, dijonsenap, salt, peppar och lite sambal. Jag saknade något men kom inte på vad. Det är ju alltid lätt att fuska till lite mustighet med buljong eller fond men jag bestämde mig för VVF (våga vägra fond) och slog ännu ett getöga i kylen och hittade lite mango chutney som jag hade i. Det blev väldigt lyckat och jag kommer garanterat göra det igen.

Fullkornsriset då? Tja, det blev liksom aldrig klart så vi fick köra en snabbfix, fullkornscous cous! Gott att gucka ner i såsen! ;)

2 kommentarer:

Jessica sa...

oh heja matblogg! :) bilder också, bilder!! begär jag för mycket av en tvåbarnsmor nu? ;)

yllet sa...

jessica: nej det är inte för höga krav, det är mitt mål! :)