lördag 15 augusti 2009

Het kycklingpaj

Denna paj är såååå god! En alternativ till fredagstaco´s! :)

Pajdeg (3,5p/port)

1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
125 g Kesella 1%
25 g flytande margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Blanda samman till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 30 minuter och förgrädda sen i 7-10 minuter i 225 grader.

Fyllning (3p/port):
2 msk jalapeños
1/2 grillad kyckling el kycklingfilé
1 gul lök hackad
150 g färska champinjoner
125 g Philadelphiaost , Light
1/2 burk chunky salsa (jag tog medium)
40 g riven ost, 12%

Rensa kycklingen (eller strimla filéen) och bryn sedan kyckling,lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaosten. Rör om ordentligt. Bred ut jalapeños i pajskalet och lägg över röran. Strö över osten och grädda i 10-15 minuter.

Detta ger 4 portioner!

tisdag 11 augusti 2009

Stekt ris

Vi hade en hel del kokt ris kvar sedan gårdagens middag och så värst sugen på micrat ris var jag inte så jag försökte mig på en variant av stekt ris till våra kycklingfileér idag.
Jag fräste en hackad lök och en skivad vitlöksklyfta i lite olivolja. Sedan tillsatte jag överblivet ris (massor) samt en näve ärtermajspaprikamix. Kryddade med salt, peppar och sweet&chilisås. Om det var gott? Vet icke. Det fräser as I write..!

EDIT: Det var mycket gott och uppskattat. 3-åringen tyckte kanske det var lite starkt.

Middagsfrid

Har någon testat Middagsfrid? Konceptet är ju genialt! Man får som kund hem mat och recept. Det är bara att laga. Kanske provar man nya råvaror? Kanske hittar man ett nytt favoritrecept? Men det känns.. Ack så trist? Jag vet inte. Jag skulle gärna vilja ha ekolådan hem, men vi bor för mycket på vischan för att ha den möjligheten! Kanske att jag skulle kunna få den till jobbet men jag vill ju ogärna vara till bekymmer för brudarna i receptionen..

söndag 9 augusti 2009

Sommarens lunch

Temat för sommarens lunch för mig får jag nog säga ha varit "keep it simple". Jag har fler ggr än jag kan räkna kokat lite spagetti, smulat över fetaost och skurit upp lite körsbärstomater och sen serverat tillsammans med lite färsk basilika, persilja och oregano. Ringla sedan lite balsamvinäger över och voila så har ni min godaste lurre. :) Tar typ 8 minuter.

onsdag 5 augusti 2009

Grekisk fiskgratäng

Recept till grekisk fiskgratäng:
400 g hoki
2 tsk oregano
100 g smulad fetaost
2 1/2 dl Kelda sås Tomato Treat
salt och peppar.

Gör så här
Lägg den tinade fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Strö över oregano och fetaost. Häll på såsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min i 225 grader.

Avdammning

Matlista en vecka framåt:

Ons: Grekisk fiskgratäng, potatis.
Tor: Grilla kött.
Fre: Hemmahamburgare.
Lör: Grilla kyckling
Sön: Pastarätt..
Mån: Kassler Creole, ris.
Tis: Mandelfisk, potatis.
Ons: Köttfärssoppa.