tisdag 11 augusti 2009

Stekt ris

Vi hade en hel del kokt ris kvar sedan gårdagens middag och så värst sugen på micrat ris var jag inte så jag försökte mig på en variant av stekt ris till våra kycklingfileér idag.
Jag fräste en hackad lök och en skivad vitlöksklyfta i lite olivolja. Sedan tillsatte jag överblivet ris (massor) samt en näve ärtermajspaprikamix. Kryddade med salt, peppar och sweet&chilisås. Om det var gott? Vet icke. Det fräser as I write..!

EDIT: Det var mycket gott och uppskattat. 3-åringen tyckte kanske det var lite starkt.

1 kommentar:

Annan sa...

Konstigt nog tycker jag att det är mycket gott att steka ris och bara blanda i frysta ärtor och sen mycket soja så att allt ris blir brunt. Det är liksom fattigmans mums på något sätt. Men både ärtor och ris är ju inte gratis, så jag anar att man får ha något till som är det för att bli mätt...