söndag 16 november 2008

Baconlindad rosmarinkyckling

En dag i vintras googalde jag på kyckling och hittade kanske världens godaste recept, tyvärr
minns jag inte var. Men efter att ha moddat det lite till att passa oss så ser det ut så här!

Baconlindad rosmarinkyckling

4 kycklingfileér
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmari
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk svar
tpeppar
1 tsk flingsalt med rosmarinsmak
1 pkt ekologiskt bacon
1 purjolök 
2 dl Milda Mini (den lila med 4% fett)
några kvistar rosmarin

Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Fyll kycklingfiléerna och vik ihop dem. Rulla bacon runt. Bryn kycklingen runt om, börja med skarven nedåt. Skiva purjolöken och fräs i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris.


2 kommentarer:

Jessica sa...

okej det där lät galet gott :D

yllet sa...

Mmm! Det är det! :)